Meta și Tudox Trade Partners – Planificare, producţie, livrare și montaj – totul dintr-o singură sursă

Unul dintre proiectele de referinţă în România pentru META Sisteme de Rafturi în 2022 a fost cel derulat în parteneriat cu TUDOX Trade Partners pentru echiparea celui mai nou depozit al World Media Trans din Oradea.

“Parteneriatul cu World Media Trans a decurs foarte bine de la început, fără să fi întâmpinat mari probleme pe parcursul proiectului. Iar cele care au intervenit, au fost depășite fără mari eforturi. Flexibilitatea este cuvântul cheie care caracterizează acest parteneriat”, spune Borislav Blanusa Director Sales & Development SEE, META.

Atunci când WMT – companie românească care activează în domeniul logisticii și transporturilor interne și internaţionale de mărfuri de peste 25 de ani – a decis să își consolideze cele patru depozite mai mici și improprii, într-un nou depozit modern amplasat în parcul logistic CTPark Oradea Cargo Terminal, a apelat la TUDOX Trade Partners pentru furnizarea sistemelor de rafturi. „Fiind un depozit nou și mult mai mare, WMT avea nevoie de un sistem de rafturi de cea mai bună calitate și de un producător cu istorie. Partenerul nostru TUDOX Trade Partners, cu care WMT mai colaborase pentru alte două proiecte de mici dimensiuni, a recomandat rafturile META” explică Borislav Blanusa.

„Criteriile care au stat la baza alegerii acestui sistem au fost caracteristicile tehnice foarte bune ale rafturilor, termene de livrare bune, dar și un raport optim calitate-preţ al soluţiei oferite”, declară Gabriel Lungu, Director General WMT.

„Soluţia propusă de către META Sisteme de Rafturi și TUDOX Trade Partners a fost un sistem META MULTIPAL. Pentru a oferi WMT posibilitatea de a crește numărul de nivele în funcţie de necesitate și astfel, capacitatea de depozitare, pe aceeași suprafaţă, au fost instalate și cele mai puternice rame”, adaugă Borislav Blanusa.

“Colaborarea cu TUDOX Trade Partners a început în urmă cu câţiva ani. Pentru acest ultim proiect am extins colaborarea și cu META și pot spune că este o colaborare foarte bună, în care fiecare parte și-a respectat termenele contractuale” – Gabriel Lungu Director General WMT.

Noul depozit WMT de la Oradea are o suprafaţă de 6.700 mp, 8.000 de locaţii de paleţi, o înălţime de 10 m, o zonă de crossdocking, dar și de depozitare la sol. În plus, 500 mp sunt alocaţi activităţilor de sortare, ambalare, etichetare și picking. „Acest depozit se ridică la standardul solicitat de clienţii noștri și, prin poziţia lui, ne oferă posibilitatea de a derula și activităţi de cargo aerian, așa cum facem și la Timișoara, Arad, Cluj sau Iași”, spune directorul general al WMT.

Livrare și montare a sistemului de rafturi în timp record

Problemele de aprovizionare cu oţel la nivel global au avut în 2021 și 2022 un impact important și în producţia de sisteme de rafturi de depozitare, dar și alte soluţii intralogistice. Acesta nu a fost însă cazul META, care a reușit în toată această perioadă să își menţină termenele de livrare. De altfel, livrarea sistemului de rafturi către WMT într-un timp foarte scurt a fost principala cerinţă a clientului în cadrul acestui proiect.

„Termenul de livrare a fost cel mai important lucru pentru cei de la WMT. Comanda a fost lansată la mijlocul lunii octombrie, iar montajul a fost demarat la începutul lunii decembrie și a fost finalizat în trei săptămâni. Termenul de livrare a fost destul de strâns, dar nu au existat probleme”, declară Borislav Blanusa.

“Specialiștii META sunt implicaţi încă de la început în consulanţă și proiectare, indiferent de proiect, astfel încât să le oferim clienţilor soluţiile de care au nevoie ” – Valentin Ștef administrator TUDOX Trade Partners

Servicii furnizate de META și TUDOX Trade Partners:

  • ­ Inspecţie tehnică a sistemelor de depozitare, conform standardului EN 15635; ­
  • Consultanţă și planificare; ­
  • Consiliere în managementul și securitatea depozitului;
  • ­ Instruire a personalului care lucrează în depozit; ­
  • Servicii de buy-back prin TUDOX Trade Partners.